FeelRun-blogissa pääset seuraamaan FeelRun -juoksutiimin kokemuksia
Pitkällä lenkillä

Pitkällä lenkillä

3.8.2016 0 kommenttia

Heippa!

Viimeisimmästä postauksesta onkin jo vierähtänyt yli viikko. Suunnittelin kirjoittavani tänne blogiin jo aiemmin, mutta muuttohommat pitivät minut kiireisenä viime viikon ja päivät venyivät pitkiksi. En tiedä millä energialla, mutta sain kuin sainkin juostua vikan pitkis-lenkin viime viikon perjantaina. Lenkki venähti 25 kilometrin mittaiseksi. Ensimmäiset noin 18 kilometria juoksin yksin ja loppumatkasta poikaystävä liittyi vielä seuraan, joten matka taittui melko mukavasti.  

image3-0.jpg

Keli oli +20 asteen paremmalla puolella ja minulla oli mukana vain vettä. Ilman lisäenergiaa kuten energiajuomaa tai geeliä en olisi kyllä jaksanut juosta enää metriäkään pidempään.

Minulle jäi pitkiksen juoksusta melko varma olo maratonia ajatellen. Seuraavina päivinä lihakset eivät tulleet edes kipeiksi, jota ihmettelin kovasti sillä en ole koskaan aiemmin juossut noin pitkää lenkkiä. Toisaalta menin kuntoani nähden melko rauhallista tahtia: 25 kilometriin kului 3 tuntia.

image1_1.jpg

Vaikka uudet lenkkimaisemat houkuttelevat lenkille niin nyt täytysi vähentää kilometrejä ennen maratonia. Lisäksi ensi viikolla olisi syytä syödä reilummin hiilihydraatteja ja täyttää kehon hiilarivarastot täyteen. Harmi ettei hiilaritankkauksella tarkoiteta liian rasvaisia herkkuja.. :-D Syön normaalistikin lähes poikeuksetta jokaisella aterialla hiilareita, mutta nyt niiden määrää saa korostetusti lisätä. Viikon menu tulee varmasti sisältämään paljon leipää, kaurapuuroa ja pastaa! Ajattelin myös kiinnittää erityishuomiota siihen, että vettä tulee juotua runsaasti.

-Venla

Venla Riikonen
Venla Riikonen
Olen 22-vuotias ja kotoisin Helsingistä. Tällä hetkellä kuitenkin olen opiskelijavaihdossa Itävallassa kesäkuun loppuun asti. Asun pienessä kaupungissa nimeltä Krems. Ulkoilumahdollisuudet alueella ovat siis huikeat ja niitä tulee varmasti ikävä palauttani Suomeen!
Tutustu muihin kirjoittajiin

FeelRun-blogi

17.8.2016 | Venla Riikonen

​Maratonin mittainen postaus

Heräsin aikaisin lauantaina syömään aamiaista: iso lautasellinen puuroa ja hedelmiä sekä kahvia ja vettä. Vielä 12 aikoihin söin pastaa ja tuntia…
Lue lisää
3.8.2016 | Venla Riikonen

Pitkällä lenkillä

Heippa!Viimeisimmästä postauksesta onkin jo vierähtänyt yli viikko. Suunnittelin kirjoittavani tänne blogiin jo aiemmin, mutta muuttohommat pitivät…
Lue lisää
23.7.2016 | Venla Riikonen

3 weeks to go

Terve, pitkästä aikaa! Enää 3 viikkoa ensimmäiseen maratoniin (APUA). Pikkuhiljaa alkaa jo vähän jännittämään. Monet ovat kysyneet tuntuuko minusta,…
Lue lisää

Liity mukaan

FeelShape on hyvinvointi- ja terveyspalveluiden tuottamiseen erikoistunut yritys, jonka tavoitteena on auttaa asiakkaitaan edistämään terveyttä ja hyvinvointia sekä saavuttamaan omat unelmansa.

Verkkokauppaan

Tilaa uutiskirje