FeelRun-blogissa pääset seuraamaan FeelRun -juoksutiimin kokemuksia
​Maratonin mittainen postaus

​Maratonin mittainen postaus

17.8.2016 0 kommenttia

Heräsin aikaisin lauantaina syömään aamiaista: iso lautasellinen puuroa ja hedelmiä sekä kahvia ja vettä. Vielä 12 aikoihin söin pastaa ja tuntia ennen juoksua banaanin. Tankkasin pitkin aamupäivää urheilujuomaa. Pieni sokerihumalakin meinasi iskeä päälle, kun en ole tottunut juomaan tuollaisia juomia. :-D Juomisen lopetin kaksi tuntia ennen starttia.

asdfghjkllkj.jpeg

Vielä hetki ennen starttipaikalle lähtöä arvoin vielä vaateiden kanssa.  Sääennusteet lupailivat iltapäiväksi noin +15 astetta, ajoittaista sadetta ja kovaa tuulta; keli kuulosti kolealta. Päädyin kuitenkin shortseihin ja toppiin - eihän sitä ole ennenkään tullut kylmä juostessa! Saattoi kuitenkin muutama ruma sana tulla, kun astuin näissä vaatteissa ulos kotiovesta. Tuuli todella kovaa ja vettä tuli vaakatasossa. Onneksi kuitenkin tuuli tuntui rauhoihoittuvan ja keli muuttui kirkaampaan suuntaan koko ajan! Eikä onneksi tullut kylmä tälläkään kertaa juostessa.

0-10km

Starttipaikalla ryhmittäydyttiin tavoiteajan mukaan lähtöalueelle. Lähdössä vähän ripotteli vettä ja minulla oli mukana kertakäyttösadetakki, jonka hylkäsin sitten starttipaikalle. Yllätyin kuinka nopeasti yli 6000 juoksijaa pääsi liikkeelle ja pääsin nopeasti suunnittelemaani juoksuvauhtiin (6:00min/km). Noin 5 km kohdalla vettä alkoi tulla kuin suihkusta. Tätä olin pelännyt etukäteen, mutta ei tuo rankkasadekaan onneksi lopulta haitannut menoa. Noin 10 km kohdalla minua pisti vatsaan ja ajattelin, että tästä tulee tooodella pitkä matka. Onneksi vaiva meni kuitenkin nopeasti ohi.

10-20km

Tämä väli meni todella mukavasti Helsingin keskustassa juosten. Kannustajia oli paljon matkalla mikä oli mukavaa. Reitti tuntui vielä tasaiselta ja olo energiseltä. Välillä oli pakko laittaa musiikkia hiljemmälle, että kuuli miten ihmiset tsemppasivat :-D

20-30km

Juoksu rullasi vaivattomasti. Tässä vaiheessa alkoi huomaamaan urheilujuoman ja energiageelin hyödyn. Vaikka olo ei ihan uupunut ollutkaan niin juomapisteiltä sai aina kummasti energiaa! 25 km kilometrin kohdilla olin innoissani; olin juossut jo pisimmän matkani ikinä!

maraton2.jpg

30-42km

Sama reitti kierrettiin kahdesti. Ensimmäisellä kierroksella ajattelin, että onpas mukavan tasaista, mutta 30 km jälkeen juokainen pienikin mäki tuntui raskaalta. Kaikki tuntemattomien tsemppaukset piristivät ja myös muista juoksijoista sai lisäenergiaa. Missään vaiheessa ei tarvinnut juosta yksin! En varmaan olisi jaksanut juosta maratonia yhtään pienemmässä tapahtumassa, aivan tuntemattomilla katsojilla ja juoksijoilla oli iso merkitys, että jaksoi loppuun asti. Myös omat kannustusjoukot olivat tsemppaamassa 13km, 22km, 30km kohdalla sekä tietenkin maalissa! Viimeiset kilometrit olivat kyllä raastavat – matkaa maaliin niin vähän, mutta silti niin paljon! Mitään hurjaa loppukiriä ei lähtenyt enää jaloista – kaikki oli annettu ja juoksin tyytyväisenä maaliin ajassa 4:26:33 (bruttoaika).

aasdfghjkl.jpeg

Sunnuntaiaamuna heräsin siihen kun jokaista paikkaa kolotti. Kuitenkin kun sängystä pääsi ylös ja liikkeelle niin kipu ei ollutkaan niin paha mitä olin pelännyt. Samanlainen jumitus on tullut puolimaratoninkin jälkeen. Odotin paljon pahempaa!

Eilen käväisin reilu tunnin mittaisella kävelylenkillä ja tänään tein salilla jo käsitreeniä :-D Ihanaa oli liikkua pitkästä aikaa niin, että ei ollut mikään pakko kuntoilla vaan fiiliksen mukaan liikkua. Pari maratonia edeltävää viikkoa treeniohjelman noudattaminen oli jostain syystä tuntunut hieman pakkopullalta.

Odotan jo innolla tulevia treenejä. Viimeiset puoli vuotta olen keskittynyt vain juoksuun. Vaihdossa kun minulla ei ollut salikorttiakaan. Nyt haluisin alkaa taas liikumaan monipuolisemmin, vaikka juoksu jatkuu myös ja uusia tavoitteitakin jo mietitään! :-)

-Venla

Venla Riikonen
Venla Riikonen
Olen 22-vuotias ja kotoisin Helsingistä. Tällä hetkellä kuitenkin olen opiskelijavaihdossa Itävallassa kesäkuun loppuun asti. Asun pienessä kaupungissa nimeltä Krems. Ulkoilumahdollisuudet alueella ovat siis huikeat ja niitä tulee varmasti ikävä palauttani Suomeen!
Tutustu muihin kirjoittajiin

FeelRun-blogi

17.8.2016 | Venla Riikonen

​Maratonin mittainen postaus

Heräsin aikaisin lauantaina syömään aamiaista: iso lautasellinen puuroa ja hedelmiä sekä kahvia ja vettä. Vielä 12 aikoihin söin pastaa ja tuntia…
Lue lisää
3.8.2016 | Venla Riikonen

Pitkällä lenkillä

Heippa!Viimeisimmästä postauksesta onkin jo vierähtänyt yli viikko. Suunnittelin kirjoittavani tänne blogiin jo aiemmin, mutta muuttohommat pitivät…
Lue lisää
23.7.2016 | Venla Riikonen

3 weeks to go

Terve, pitkästä aikaa! Enää 3 viikkoa ensimmäiseen maratoniin (APUA). Pikkuhiljaa alkaa jo vähän jännittämään. Monet ovat kysyneet tuntuuko minusta,…
Lue lisää

Liity mukaan

FeelShape on hyvinvointi- ja terveyspalveluiden tuottamiseen erikoistunut yritys, jonka tavoitteena on auttaa asiakkaitaan edistämään terveyttä ja hyvinvointia sekä saavuttamaan omat unelmansa.

Verkkokauppaan

Tilaa uutiskirje