FeelRun-blogissa pääset seuraamaan FeelRun -juoksutiimin kokemuksia
3 weeks to go

3 weeks to go

23.7.2016 0 kommenttia

Terve, pitkästä aikaa!

Enää 3 viikkoa ensimmäiseen maratoniin (APUA). Pikkuhiljaa alkaa jo vähän jännittämään. Monet ovat kysyneet tuntuuko minusta, että olen valmis juoksemaan. Ainakin parhaani olen tehnyt ja juossut enemmän kuin koskaan ennen! Maraton on kuitenkin pitkä matka niin en tiedä mitä kaikkea odottaa siltä. Muilta maratoonareilta olen kuullut, että viimeiset kilometrit menevät jo sietokyvyn rajoilla.

image2-1.jpeg

Viime viikko meni vähän kevyemmillä treeneillä, sillä puolikkaan jälkeen jalat tuntuivat tahmeilta.  Nyt kroppa on palautunut kokonaan Pullukka Runista ja on uskaltanut palata taas normaaleihin treeneihin.

Suomeen palauttuani olen alkanut käymään taas salilla. Jotenkin aina spinningtunnit ovat vetäneet puoleensa. Nyt pitäisi  kuitenkin keskittyä etenkin juoksuun sekä suurten lihasryhmien huoltoon ja keskivartalon vahvistamiseen, jotta juoksussa pysyy ryhti ja saisi lisää kimmoisuutta ja voimaa sekä välttyisi jatkossakin loukkaantumisilta. Olen tähän asti aika hyvin välttynyt kaikilta vaivoilta. Välillä minulla kipeytyy juostessa päkiä. Olen yrittänyt selvittää mistä se voisi johtua. Kipu kuitenkin ilmestyy todella harvoin ja lähtee onneksi pois jo muutaman päivän levolla.

Haluaisin vielä ennen maratonia kokeilla juosta noin 30 kilometrin lenkin, sillä en ole vielä ikinä juossut niin pitkää matkaa. Pidemmän matkan juokseminen toisi varmasti itsevarmuutta maratonille. Tuntuu, että kohta käy päivät vähiin ennen maratonia. Ensi viikolla taitaa olla viimeinen hetki vetää noin pitkä lenkki. Pienen stressin ja paineen alla se tulee varmasti tehtyä näin viime tipassa?! Ajattelin, että olisin juossut tuollaisen pidemmän matkan jo Itävallassa, mutta se sitten jäi kun helteet tulivat.

image1_2-1.jpeg

Kun olen kertonut jollekin, että olen ilmoittautunut maratonille niin ensimmäinen kysymys on aina: ”ootko sä hullu?”, ja seuraava: ”mikä on tavoitteesi?”. Kaukainen haave on juosta maraton neljään tuntiin. Tiedän kuitenkin jo nyt, että en pysty pitämään yllä puolimaraton vauhtiani (5:20min/km) yli 42 kilometrin matkalla. Täytyy koittaa kuulostella kroppaa, mihin voimat riittävät.

Tämän postauksen kuvat on otettu tällä viikolla Laajasalosta. Käytiin veljen kanssa 10 kilometrin lenkillä ja lisäksi veli laittoi minut nostelemaan tukkeja pururadan varrella kuntoilupisteessä sekä lankuttamaan. Taisi nauttia tilanteesta, kun sai pistää minut töihin! :-D Palataan taas ensi viikolla ja katsotaan onnistuinko vetäisemään pisimmän lenkkini ikinä :-D 

- Venla

Venla Riikonen
Venla Riikonen
Olen 22-vuotias ja kotoisin Helsingistä. Tällä hetkellä kuitenkin olen opiskelijavaihdossa Itävallassa kesäkuun loppuun asti. Asun pienessä kaupungissa nimeltä Krems. Ulkoilumahdollisuudet alueella ovat siis huikeat ja niitä tulee varmasti ikävä palauttani Suomeen!
Tutustu muihin kirjoittajiin

FeelRun-blogi

17.8.2016 | Venla Riikonen

​Maratonin mittainen postaus

Heräsin aikaisin lauantaina syömään aamiaista: iso lautasellinen puuroa ja hedelmiä sekä kahvia ja vettä. Vielä 12 aikoihin söin pastaa ja tuntia…
Lue lisää
3.8.2016 | Venla Riikonen

Pitkällä lenkillä

Heippa!Viimeisimmästä postauksesta onkin jo vierähtänyt yli viikko. Suunnittelin kirjoittavani tänne blogiin jo aiemmin, mutta muuttohommat pitivät…
Lue lisää
23.7.2016 | Venla Riikonen

3 weeks to go

Terve, pitkästä aikaa! Enää 3 viikkoa ensimmäiseen maratoniin (APUA). Pikkuhiljaa alkaa jo vähän jännittämään. Monet ovat kysyneet tuntuuko minusta,…
Lue lisää

Liity mukaan

FeelShape on hyvinvointi- ja terveyspalveluiden tuottamiseen erikoistunut yritys, jonka tavoitteena on auttaa asiakkaitaan edistämään terveyttä ja hyvinvointia sekä saavuttamaan omat unelmansa.

Verkkokauppaan

Tilaa uutiskirje